2010. augusztus 29., vasárnap

Eltelt majd két hónap

És nem tűntem el. Sem a blogolók közül, sem pedig kilókban. De nem ám. A kilók valahogy nagyon ragaszkodnak hozzám.
Ha holisztikusan akarnám megközeleíteni a dolgot, akkor azt mondanám, hogy biztosan azért, mert nagyon rágörcsölök a dologra. Semmit nem szabad erőltetni, mindennek megvan az ideje. De ezt mondani mindig könnyebb volt.

A héten találkoztam a numerológus barátnőmmel, és jó volt vele megint beszélgetni. Egy egészen más témával kapcsolatban Ő hívta fel a figyelmemet a fenti dolgokra. És tudom, hogy igaza van, de akkor is...

És hogy mi volt velem az elmúlt két hónapban? Amíg még mértem magam, addig sikerült tartanom a 70 kg körüli súlyt. Aztán egyre több lett a munkám, egyre kevesebb az erőm, és idő után már nem mertem mérlegre állni. Az elsőnek kitűzött céljaimnak nem tettem eleget a fogyás terén.
Sajnos nyaralni nem voltunk, a férjem augusztus 1-jével új munkahelyre ment, vagyis végre lett bejelentett állása, és ezért is, meg a megcsökkent háztartási kasszának köszönhetően is ez kimaradt az életünkből. Amit persze nagyon bánok, mert 19 éves korom óta ez az első év, amikor nem voltam külföldön nyaralni. Remélem ez nem egy törés a szép sorban, hanem majd jövőre annál szebb helyekre megyünk.

Hogy egy kicsit még a munkáról ejtsek szót, a főnökeink lojalitást (a céghez), empátiát (a károsultakhoz), és kitartást (a munkához) kértek tőlünk a nagy árvizek idején. Azt ígérték, hogy busásan meg fognak jutalmazni minket anyagilag. Két hónapnyi dupla mennyiségű munka után pedig akkora összeggel szúrták ki a szemünket, hogy először észre sem vettem, hogy több pénzt kaptam fizetéskor, és bevallom amikor megjött az sms, hogy utaltak még pár könnycsepp is gördült az arcomon. Rájöttem: megint pofátlanul kihasználtak minket, és nem ez lesz az a busás jutalom, amiből nyaralni megyünk.
Ezt persze kifejtettem a főnökömnek is, nem is mindig szalonképesen, de egy bizonyos vezetői szint után ez úgy pereg le róluk, mint a zsírról a víz.

Szóval az étkezésekre visszatérve: Szoó Judit könyvének most is sok hasznát vettem azért, rengeteget sütötem belőle, de bevallom a mértéktartás nem erősségem, így az utóbbi időben nem sütöttem semmit.

Belefogtam újból a Herbalifeba. Eleinte nagyon rosszul éltem meg, de miután konzultáltam a lányokkal kiderült a hiba, és kedd óta a korrigált étrend szerint élek. A következő célom: szeptember 25-én lesz a barátnőm esküvője, és addigra 68-70 kg súlyt elérni. Ez persze nem tudom, hogy mennyire reális, mert legalább 1 hónapja nem mertem mérlegre állni, és így nem tudom, hogy honnan indulok. De meglátjuk.....

2 megjegyzés:

  1. Valami őszi kiruccanás az elmaradt nyaralás helyett? Egy pár nap valahol, akár külföldön is, sok-sok jó 3-4 napos utat hirdetnek tök jó árakon! Igazán megérdemlitek :-)

    Nem írtál a házassági évfordulótokról! Ünnepeltetek?

    Mesélj majd a Herbalife-ról, hogy s mint működik! Jó kis jánybúcsú után tuti lagzi lesz biztos :-)

    VálaszTörlés
  2. A herbalife-nak salaktalanító és fogyasztó teáját ittam, még anno, nekem sokat használt. Igaz, 2x2 hét káposztaleves + heti 2szeri edzőterem kíséretében. Hja, még anno lánykoromban.

    Ahogy Viki írta, hosszú hétvége valamerre ősszel? Akár last minute út is lehet, és nem kell két hétre csomagolni :) Akár belföld, akár külföld, lényeg hogy ketten legyetek, pihizve, lazítva.

    A magasrangú főnökség egyik alapfeltétele a vastag pofabőr+süket fülek kombináció :(

    VálaszTörlés