2010. május 22., szombat

Igaza lehet Garffykának! A problémák beismerése gyengeséget takar sok ember szemében. Ma már kevésbé, de régebben többször ítélték el az embert, ha orvosi segítséget kért a mentális problémáira. Most, ha valakinek elmesélem, hogy terápiára járok, látom, ahogy végigfut az arcán: Atyaég! Lehet, hogy holnap fegyverrel a hóna alatt fogja a kollégáit sakkban tartani a munkahelyén?
Hát nem!!! Ez nem erről szól. Jártam agykontroll tanfolyamon, ahol ugyebár arra a kérdésre, hogy: Hogy érzed magad? - illik azt válaszolni, hogy: Egyre jobban!
De ott is felhívta a figyelmünket az oktató, hogy azért ezzel se essünk túlzásba. Ha valaki őszintén kérdezi, és nem csak úgy, hogy kérdezzen valamit, ha egy barátunk kérdezi például: Neki nyugodtan ki lehet önteni a lelkünket.
Könnyebb folyamatában segíteni valakinek, mint már tragédiákat megoldani!!!


Ma éjjel rengeteg botorságot álmodtam. Például azt, hogy szültem egy kis pufók kisfiút, aki 22:45-kor jött világra. És annyira jó gyerek volt, hogy sosem sírt, és valamikor este jutott eszembe, hogy mivel nem is sírt, így enni sem adtam neki, mert nem jelezte. Ezt írja az álmoskönyv:
GYEREK Valami jót jelent. Új lehetőségek, pozitív változások jele. Jó híreket kapunk, vagy örömben lesz részünk. Az alvó gyerek belső megnyugvást, kiegyensúlyozottságot jelent.
SZÜLÉS -Fiút szülni: Ha álmunkban gyereket szülünk, arra számíthatunk, hogy olyan lehetőségek tárulnak elénk, amelyeket mindenképpen ki kell használnunk, mert pozitív hatással lesznek életünkre.

Ezek azért nem rossz jelentések!


Ha már ilyen jó lelentéseket láttam, remélem, hogy ez a fogyókúrámra is jó hatással lesz. Mert a héten továbbra is a súlytartó állapotban voltam. Mármint igyekeztem én normálisan enni. Reggelire mindig gyümölcs volt. A 3in1 tejeskávém lecseréltem 2in1-re. Ebédre nem ettem tésztát, rizst... utána azért mindig volt (sajnos) édesség. Aztán vacsorára hétfőtől-szerdáig megint gyümölcs, vagy valami Norbi által engedélyezett volt. Bevallom, csütörtök-péntek estére elcsüggedtem, és egy vékony szelet kenyeret ettem felvágottal. A jó hír az, hogy korábbi önmagam még tudott volna enni 3x ennyit is, de visszafogtam magam. A biciklizésben viszont nagyot csalódtam. Sokkal többet vártam volna tőle. Vagy egyáltalán attól, hogy mozogni kezdtem. De semmi. Pedig szívesebben csinálom, mint bármelyik tornát!!! Szóval június elején lejár a bérlés, és valószínűleg nem fogom hosszabbítani, mert nem látszik változás a hatására.

Szóval felemás hetet zártam. A lelkiismeretemmel jól vagyok - ami evést illeti. De csalódott, hogy a biciklizés ennyire nem hozott eredményt!

2 megjegyzés:

  1. A biciklizés/torna/mozgás során a, bocsi, korábbi zsír/háj izommá is alakul, tehát nem egyszerűen "eltűnik". Az izom nehezebb, mint a zsír/háj, de kisebb helyet foglal. Na, ez most nagyon hétköznapi megfogalmazásra sikeredett :)
    Szóval attól, hogy a mérleg még mindig x kg-t mutat nem feltétlenül jelenti azt, hogy semmit nem változtál. Lehet, hogy változatlan x kg mellett az a ruha, amit két hónapja nem tudtál felvenni, most kényelmes és kellemes.
    Kitartás! :)

    VálaszTörlés
  2. Garffyka a számból vette ki a szót :-)

    Elnézést, kicsikét kiestem a vérkeringésből mostanság a felújítás miatt...

    Szóval ha a súlyod stagnál is, a tested alakul, tömörödik! Hogy állnak a ruhák? Ugye, hogy sokkal lazábbak, csinosabbak? Na ugye :-)

    Tegnap 3 órán át a tapétát vakartam le a falról, minden porcikámból ömlött a víz, aznapi torna kipipálva :-D Ma viszont egy olyan nadrág volt rajtam tök csini, ami tavaly erősen bevágott deréktájt! Hajrá biciklizés és hosszú combok!

    Ja! Amerikában direkt menő, ha valaki pszichológushoz jár! Komolyan! Itt vagyunk csak ilyen gyepesek :-(

    A mystat meg jó, megnéztem!

    VálaszTörlés