2010. február 14., vasárnap

24-25. nap Mérlegelés

Hétvége, punnyadás. Nagyjából ez volt jellemző. Na meg, hogy megint fogytam pár dekát. Nem telhetetlenség, de pár kiló jobbat tett volna a lelkemnek.




Szombat reggel szendvicseltem. Két szelet kenyér közé raktam egy szelet sajtot, megvajaztam kívülről. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval kifúrtam, és ütöttem bele egy tojást. Nagyon jó volt.



Aztán sütöttem egy Norbi sütit. Köze nem volt a fotóhoz, amit a receptkönyvben mellé tettek, és nem vagyok egy szakács típus, de esélye sincs, hogy úgy nézzen ki. A neve egyszerű piskóta. Kell hozzá 1 dl tej, 1 db tojás, folyékony édesítő és zabkorpa (amennyit felvesz). Puha tésztájú anyagot kell kapni, ha a hozzávalókat összekeverjük. Én egy kis sütőport is raktam bele. Nos ehető volt, egészséges, de azért valljuk be, nem piskóta.



Ebédre bablevest főztem. Isteni finom lett. Volt benne répa is, és kevés krumpli, valamint tönkölylisztből készült csipetke. Annyira jó volt, hogy utána egész este rájártam, még este 8-kor is azt ettem. Na meg a piskótát felváltva, mert a folyamatos ehetnékem még mindig megvan. Talán tényleg azért, mert meg fog jönni, de már elég ebből. Így a végén nem fogyni, de hízni fogok.



A vasárnap szintén az evés jegyében telt. Reggelire piskótát ettem tejjel, valamint egy pohár tejfölből készült kukoricasalátát óvári sajttal. Aztán már alig bírtam kivárni az ebédet és megettem a bableves maradékát. És hogy nehogy édesség nélkül maradjak, hát mákmuffint csináltam. Bátyám a paleolit táplálkozás felé kezdett el nyitni, így onnan a recept.



Mákos muffin
30 dkg mák, 2,5 dkg zabkorpa, 0,5 dkg sütőpor, aszalt gyümölcs, 2 tojás, víz (én tejet is tettem hozzá)
A darált mákot össze kell keverni a hozzávalókkal, hogy muffin sűrűségű tésztát kapjunk, majd 12 formába eloszlatni és kész is!

Vacsorára pedig a Mekiből egy cézár salit vettem, és öntet nélkül benyomtam. Nagyon finom volt.

2 megjegyzés:

  1. Paleolit táplálkozás? :-O Csak nem mammut meg ilyenek? Halász-vadász-gyűjtögető életmód?

    Láttad a tortámat... Szerinted mennyit ettem belőle? Sokat, így van! Aztán meg csodálkozok...

    VálaszTörlés
  2. Hát, ha nem is vadászik, de szerintem anyámat a sírba kergeti az új táplálkozásával. :))
    Azonnal megyek, és csorgatom a nyálam a tortádra... Már bocsi! :)

    VálaszTörlés